Aurelia Graphica XL on Aurelian voiman- ja taidonnäyte lippulaivakaiuttimien saralla. Pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena on kaiutin, joka hakee vertaistaan.

Lippulaiva & suunnannäyttäjä

Äänen tuottotapa on hyvin samantyyppinen kuin suurissa paneelikaiuttimissa. Siksi Graphica XL:n luoma äänimaisema on kolmiulotteisuudessaan ja uskottavuudessaan hyvin paneelimainen. Graphica XL:n dynaamiikan kattavuus on kuitenkin parempi kuin useimmissa paneelikaiuttimissa. Aurelia Graphica XL:ssä yhdistyvätkin dynaamisen kaiuttimen ja paneelikaiuttimen parhaat ominaisuudet.

Aurelia Graphica XL on kaiutin, joka toimii kaiutintekniikan suunnannäyttäjänä pitkälle tulevaisuuteen. Aurelia Graphica XL ei ole pelkästään ääntä – se on elämys, joka täytyy itse kokea ymmärtääkseen.

Kun etsitään parasta mahdollista äänenlaatua ilman kompromisseja – Aurelia Graphica XL

Kaksitie-sylinteriaalto-säteilijä

Aurelia Graphica XL on kaksitie-sylinteriaaltosäteilijä, jossa alemmat taajuudet toistetaan kuudella linjaan asetetun DDC Isomatrix Eaglewing bassoelementin avulla ja ylemmät taajuudet uudenlaisella CSR-diskanttiratkaisulla. Tämä CSR-aallonohjain (Cylinder Source Radiator) muodostaa yhtenäisen sylinteriaaltorintaman diskanttitaajuuksille toimien samalla tavalla kuin perinteiset nauhaelementit, mutta ilman niille ominaisia rajoituksia.

Graphica XL toistaakin koko perusäänialueen siten, että ääniaallot etenevät kaiuttimelta kuuntelijalle sylinterimäisesti perinteisen palloaallon sijaan. Tällöin haitalliset lattia- ja kattoheijastukset eliminoituvat lähes täysin. Kuuntelijan korviin saapuu huomattavasti enemmän suoraa, puhdasta ääntä kuin perinteisissä koteloratkaisuissa.

Tekniset tiedot

Toimintaperiaate
2-tie refleksi

Kaiutinelementit
6x 6,5” DDC Isomatrix Eaglewing
3x 1” titaani, CSR-aallonohjain

Jakotaajuus
1500 Hz

Impedanssi
6 ohmia

Herkkyys dB/W/m
94 dB

Taajuusvaste
26 – 20 000 hz

Tehosuositus
20 – 1000 W

Mitat K x S x L / Paino
1750 x 420 x 175 mm / 50 kg