Magenta

Legenda syntymässä

Magenta on pieni kaiutin mutta ääneltään silti kaukana pienestä. Kyseessä on poikkeuksellinen pikkukaiutin, jonka dynamiikka, basson ulottuvuus ja soinnillinen uskottavuus ovat herättäneet ihastusta ensiesittelystä lähtien. Myös kriitikot ympäri maailman ovat huomanneet nämä asiat. Magentaa on jo vuosia kehuttu maasta taivaaseen kansainvälisen lehdistön toimesta. Magentasta onkin kasvamassa todellinen legenda.

Poikkeuksellisen dynamiikan salaisuutena on Dynamic Damping Control-bassoelementti, joka perustuu Aurelian omaan tuotekehitystyöhön. DDC-bassoelementissä on erityisesti kiinnitetty huomiota vahvistimen ja bassoelementin väliseen vuorovaikutukseen. DDC-elementin erinomaisen dynaamisen vaimennuksen ansiosta Aurelia Magentan bassotoisto pysyy kasassa myös kovimmissa bassoiskuissa. Kaiuttimen bassotoiston laatu ja ulottuvuus edustavatkin kokoluokassaan parasta tasoa.

Magentassa käytettävä toisen sukupolven Energy Controlling Waveguide-aallonohjain sovittaa diskanttielementin mahdollisimman saumattomasti bassoelementin jakotaajuusalueella. ECW takaa sen, että siirtyminen bassosta diskanttiin tapahtuu saumattomasti. Myös vaihetoisto säilyy mahdollisimman lineaarisena.

Tuloksena on miellyttävä ja yhtenäinen toisto, jonka ilmavuus ja äänikuvan luonnollisuus hakevat vertaistaan. Metallikaloteille tyypillinen metallinen sointi on saatu eliminoitua täysin. Ei ole sattumaa että Aurelia Magentaan tuntuvat kaikki kuuntelijat rakastuvan ensi tahdeista lähtien.

Tekniset tiedot:

Toimintaperiaate 2-tie refleksi
Diskantti 1” titaani, ECW aallonohjain
Basso 5,25” DDC
Jakotaajuus 1 800 Hz
Herkkyys dB/W/m 87 dB
Taajuusvaste 45…20 000 Hz
Tehosuositus 20…120 W
Mitat K x S x L 308 x 265 x 145 mm
Paino 6 kg

Ladattavat arvostelut kaiuttimesta

 • ”Suorituskykyynsä ja rakenteen laadukkuuteensa nähden Aurelia Magenta on niin huokea että se on suorastaan ”tuomittu” menestymään.”

  High Fidelity Magazine 37/2012(Lue WEB-artikkeli (Kreikaksi))

 • “Stereokuva on uskomattoman kolmiulotteinen ja jokainen äänilähde paikallistuu tarkkuudella, johon vain parhaat setit pystyvät.”

  Hifi Home Cinema Video No. 403 Jan/Feb 2012(Lataa PDF (Ranskaksi))

 • “Erinomainen pikkukaiutin. Äänikuva on aivan valtava!”

  Hifi & Musik 11/2010(Lataa PDF (Ruotsiksi))

 • ”Ehdottomasti luokkansa parhaita kaiuttimia”

  Hifimaailma 1/2008 (Lataa PDF)

 • “Kokoisekseen harvinaisen tasapainoinen kaiutin”
  ”Toimituksen valinta”

  Mikrobitti 2/2008, jalustakaiuttimien vertailu (Lataa PDF)

 • ”Aurelia Magenta on kaiutin, jota jaksaa kuunnella pitkään, ja jossa musiikki tuntuu soivan iloisesti edukseen”

  Tekniikan Maailma 11/2008 (Lataa PDF)